Plukboeket
Bloemen die los in bierflesjes zijn geschikt.
Een Medium boeket uit de Hospitality Bloemen en Planten Service bij De Wittenberg.
Een bloemstyliste tijdens een oriëntatiegesprek

Wat kun je doen om je bloemen mooi te houden?

Als je een mooi boeket hebt gekocht wil je natuurlijk dat je er zo lang mogelijk van kan genieten. De levensduur van bloemen wordt door een aantal factoren bepaald en op een paar daarvan heb je natuurlijk zelf invloed. Als je weet hoe je je bloemen moet verzorgen kun je je bloemen écht dagen langer goed houden. Hieronder geven we je acht bloemen-tips om bloemen zo lang mogelijk mooi te houden.

Hoe lang blijven bloemen eigenlijk goed?

Bloemen moeten in principe 5 dagen mooi blijven. Een goede bloemenwinkel zorgt ervoor dat het assortiment aan bloemen vers blijft en verkoopt je geen oude bloemen. Écht verse bloemen zijn daarom vaak ook wat duurder. De bloemist steekt immers veel tijd in de zorg voor een vers assortiment aan bloemen.

Eigenlijk moet je alleen bloemen kopen bij een bloemist die garant staat voor de kwaliteit van de bloemen. Als je best vaak denkt; “hoe houd ik mijn bloemen langer mooi” is het wellicht tijd om eens een andere bloemist te proberen.

Of je nu een boeket koopt in onze bloemenwinkel, via onze bloemen-webshop je bloemen besteld, een particulier bloemenabonnement of een zakelijk bloemenabonnement neemt we garanderen dat je bloemen minimaal 5 dagen mooi blijven. En vaak staan onze bloemen nog veeeel langer.

Acht bloemen-tips voor langer plezier!

  1. Gebruik altijd een brandschone vaas.
  2. Zorg dat bloemen in schoon water staan.
  3. Hoe harder de bloemstelen, hoe hoger het water in de vaas.
  4. Voeg altijd het zakje bloemenvoeding toe aan het water.
  5. Snijd bloemen schuin af (met een schoon en scherp mes).
  6. Houd bladeren en rommeltjes uit het water.
  7. Plaats een boeket niet dicht bij fruit, bij de verwarming, in de volle zon of op de tocht.
  8. Ververs het water als het vies wordt.

Met deze tips kun je de levensduur van bloemen écht verlengen waardoor je dus langer van een boeket kunt genieten.

Koop voortaan alleen nog een boeket met écht verse bloemen en als je je aan de bovenstaande tips houdt, dan zul je merken dat je veel langer van je bloemen kunt genieten. Succes!

Meer bloemenstyling ...