Plukboeket
Bloemen die los in bierflesjes zijn geschikt.
Een Medium boeket uit de Hospitality Bloemen en Planten Service bij De Wittenberg.
Een bloemstyliste tijdens een oriëntatiegesprek

BLOEMEN TIPS: Hoe kun je bloemen mooi houden?

Als je op kantoor, in een restaurant of in een hotel bloemen hebt wil je natuurlijk dat ze er zo lang mogelijk vers en mooi uit blijven zien. En als je niet het budget hebt om twee keer per week van bloemen te wisselen dan moet je een beetje creatief zijn. Met name de omstandigheden in restaurants zijn vaak ongunstig voor bloemen doordat het in restaurants vaak warm is, er soms een kaars bij de bloemen staat en mensen af en toe gaan spelen met bloemen aan tafel. Maar kunnen het ook in een kantoor- of hotelomgeving moeilijk krijgen door air conditioning en de hoeveelheid mensen. Op deze pagina geven we je een aantal bloemen tips om je bloemen zo lang mogelijk lekker vers en mooi te houden in een zakelijke omgeving.

Bloemen tips voor op kantoor

Zakelijk Bloemen abonnement Als je bloemen op kantoor hebt wil je die de hele week natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Immers; de bloemen moeten representatief zijn voor het bedrijf. Als het bedrijf een abonnement met vaas-wisselservice heeft maakt het de zaken een stuk eenvoudiger. Dan hoef je in ieder geval in het begin niet zoveel te doen want wij hebben de bloemen, het water en de vaas al behandeld.

Maar als je een alleen-bloemen-abonnement hebt of als je gewoon wil weten hoe je de bloemen op kantoor een opfrisbeurt geeft dan zijn hier acht bloemen-tips:

 1. Zorg dat je altijd een brandschone vaas hebt (Dus zeker ook aan de binnenkant)
 2. Zet bloemen in schoon water
 3. Hoe harder de bloemstelen, hoe hoger het water in de vaas
 4. Voeg altijd het zakje bloemenvoeding toe aan het water
 5. Snijd bloemen schuin af (met een schoon en scherp mes)
 6. Houd bladeren en rommeltjes uit het water
 7. Plaats een boeket niet dicht bij fruit, bij de verwarming, in de volle zon of op de tocht
 8. Ververs het water als het vies wordt (en snijd de bloemen opnieuw schuin af)

Bloemen tips restaurant: Hoe je bloemen mooi houd

De bovenstaande verzorgingstips gelden ook voor restaurants en hotels. Maar voor bloemen in restaurants is het toch nét ietsje anders. Als je maar één keer per week de bloemen in het restaurant verwisseld dan moet je na 3 of 4 dagen zeker het vaaswater vernieuwen. Dit lijstje bloemen-tips verteld hoe je dat moet doen:

 1. Neem de bloemen uit de vaas
 2. Gooi het oude vaaswater weg
 3. Maak de vaas (zeker aan de binnenkant) goed schoon met afwasmiddel
 4. Doe vers water in de vaas
 5. Doe er het zakje Chrysal of Vase life bij
 6. Snijd de stelen opnieuw schuin af
 7. Doe de bloemen weer voorzichtig terug in de vaas
 8. Zorg dat er geen blaadjes in het water staan
 9. Bloemen die eerst een beetje verlept waren komen vaak weer op. Zo niet; haal ze er dan gewoon uit.

Hoe lang blijven bloemen eigenlijk goed?

Als je bloemen voor thuis koopt moeten ze in principe 5 dagen mooi blijven. Een goede bloemenwinkel zorgt ervoor dat het assortiment aan bloemen vers blijft en verkoopt je geen oude bloemen. In een restaurant, met moeilijke omstandigheden voor bloemen, kan het voorkomen dat bloemen het niet vijf dagen volhouden. Daarom gebruiken wij voor restaurants vaak super verse, mooie en wat “hardere” bloemen die goed tegen dat soort omstandigheden kunnen. Maar, in de regel, kunt je stellen dat bloemen 5 dagen mee gaan. Wij garanderen dat onze bloemen altijd 5 dagen mooi blijven. En als je je goed houd aan onze bloemen-tips staan onze bloemen vaak veel langer dan dat.

Kijk bij URBANBLOOM.NL naar verzorgingstips voor bloemen thuis.

Meer bloemenstyling ...