Bruidsboeket
Bruidsboeket
Bruidsboeket

Waarom is een bruidsboeket zo duur?

Mensen vragen zich vaak af waarom een bruidsboeket zo duur is. Bruidsparen hebben het idee dat zodra het woord “bruidsboeket” of “bruiloft bloemenstyling” valt bloemisten meteen het dubbele rekenen. De prijs van bruidsboeketten is inderdaad hoog. En dit is waarom…

Alleen het allerbeste voor een bruidsboeket

Als we een bruidsboeket maken verwerken we alleen de allerbeste en allermooiste bloemen. Dat betekend dat we speciaal bloemen inkopen voor je bruiloft en daar alleen de beste uitkiezen. En net zoals voor zoveel andere dingen geld ook voor bloemen; het mooiste is vaak ook wat duurder.

Een bruidsboeket maken kost veel tijd

Anders dan bijvoorbeeld een “gewoon boeket” in de bloemenwinkel kost het veel meer tijd om een bruidsboeket te maken. Het moet natuurlijk perfect zijn. Alles moet in elkaar passen en het moet prachtig afgewerkt zijn. Dat kost tijd. Vaak zijn we een uur of zelfs anderhalf uur met een bruidsboeket bezig.

Daarbij kost ook de aanloop veel tijd. We nemen de tijd voor je. Bijvoorbeeld tijdens een bruiloft bloemenstyling-gesprek waarin we alle details besprekenvan je kleurwensen, je bloemvoorkeuren, de planning van je trouwdag en nog veel meer. Omdat we voor onze bruidsparen altijd het allerbeste willen en iedereen andere wensen heeft is er ook altijd veel correspondentie over de bruiloft bloemenstyling. Alles bij elkaar kost het ongeveer 3 uur aan arbeidstijd. (Die we overigens niet allemaal rekenen)

Bruidsboeketten maken is een specialisme

Het maken van een bruidsboeket is écht een specialisme. Niet iedereen kan het. En het vergt heel veel oefening, geduld, inzicht en creativiteit om het onder de knie te krijgen. Bloemen op Locatie heeft sinds haar oprichting meer dan 1000 bruidsboeketten gemaakt en vele bruiloft projecten gedaan, en we kunnen gerust zeggen dat we er goed in zijn. We hebben door jaren-lange-ervaring een goed werkende werkwijze voor bruiloft bloemenstyling ontwikkeld. Het is een specialisme waarvoor veel bruidsparen voor ons kiezen.

We rekenen voor bruiloft bloemenstyling een uurtarief van €65,- per uur. En dat is het meer dan waard. Je merkt het aan de ervaring en betrokkenheid van onze bloemstylisten en je ziet het terug in de kwaliteit en de schoonheid van jouw bruidsboeket.

Dus... Wat kost het?

Het ligt er een beetje aan wat je wil, maar over het algemeen kost een bruidsboeket bij ons €150,-. Om je een idee te geven zie je hieronder een inschatting van een gemiddelde kostenopbouw van een bruidsboeket:

    • 1 uur productie á €65,-
    • Bloemen á €50 – €100,-
    • Afwerking en materialen €32,50

Vraag een bruiloft bloemenstyling-gesprek aan

Een uur lang de details van je bruiloft bloemen bespreken met een bloemstyliste!
Een bloemenboog met rozen
Bruiloft bloemen
Bloemen op Locatie

Bloemenboog

Bloemenboog Bloemen op Locatie maakt regelmatig bloemenbogen. Vaak zijn deze gevuld met gemengde bloemen of met rozen. Perfect voor de entree van een evenement of

Lees verder »